KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Ministryně životního prostředí navštívila Chrudimsko

Ministryně životního prostředí navštívila Chrudimsko

Přidáno 24. 5. 2022
KO KDU-ČSL Pardubického kraje
Anna Hubáčková přijela 24. května do Slatiňan. V doprovodu ředitele Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiřího Machka měla možnost si prohlédnout areál hřebčína Slatiňany a starokladrubské koně.
Přítomni byli také poslanci Marek Výborný a David Šimek a místní starosta Ivan Jeník. Na konci zajímavé návštěvy se hosté projeli kočárem taženým zdejšími vraníky. Paní ministryně připomněla, že „již 2 roky tu na základě dohody spolupracují rezorty životního prostředí, zemědělství a kultury pro ochranu krajiny historického areálu hřebčína“.
Poté následovala návštěva penzionu Obora v Trpišově, kde se konal seminář k silniční vegetaci. Pořadatelem této akce nazvané „Udržitelnost silniční doprovodné zeleně“ byla Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Organizátory zastupoval ředitel Miroslav Němec a ekolog-sadovník František Weisbauer. V průběhu semináře vystoupilo několik panelistů. Mezi hosty byla ministryně životního prostředí Anna Hubáčková a poslanci David Šimek a Marek Výborný.